Slim beheer van al je installaties via Odoo

Ontdek de kracht van Odoo en Callista voor jou als installatiebedrijf. Het is dé alles-in-één oplossing voor efficiënt projectbeheer. Verkoop, planning, voorraad, tijdsregistraties, facturatie, ... allemaal samengebracht in één krachtig pakket. Ook alle taken eenvoudig inplannen, toewijzen, afvinken en opvolgen lukt perfect via Odoo. Dankzij een uitgebreide kennis van de installatiesector weet Callista het ERP-systeem naar ieders wens te configureren. 

Verlies je soms het overzicht op je planning? Wil je niet zo veel tijd spenderen aan manuele kostenberekeningen? Vraagt handmatige opvolging al je energie en sluipen er soms toch fouten in? Stap af van handmatige processen, verouderde software en Excel-sheets. Odoo biedt een gestroomlijnde oplossing van verkoop naar taakopvolging, calculatie, facturatie, en resourceplanning. Repetitieve taken behoren tot het verleden. In plaats daarvan krijg je overzicht in je planning, kan je taken persoonlijk toewijzen en start iedere monteur met een duidelijk gedefinieerde opdracht waar materialen en informatie bij de hand is.

Kennis van de installatiesector

Als Odoo Gold Partner heeft Callista al verschillende installatiebedrijven op deze manier gedigitaliseerd, zowel in Nederland als in België. “Wij begrijpen de installatiesector en diens behoeften”, zegt Sofie van Looveren van Callista. “De grote meerwaarde van Odoo is een heel aantal verschillende functionaliteiten onderdeel zijn van het basispakket. Dat betekent dus één licentie voor alle apps. De apps Fieldservice, Planning, Tijdregistratie, Materiaalbeheer, Voorraadbeheer, het behoort allemaal tot het basispakket. Wij hebben de knowhow en de nodige ervaring opgebouwd om het pakket voor jou als installateur op de juiste wijze in te richten. Daarnaast hebben we zelf een aantal aanvullende apps ontwikkeld voor bijvoorbeeld het opvolgen van de complete ‘track and tracing’ van materialen en een geautomatiseerd onderhoudssysteem, waarbij onderhoudsopdrachten automatisch synchroniseren met de planning.”

Helemaal uniek is de integratie van Odoo met het Smart Connected Supplier Network (SCSN) voor de maakindustrie. “De koppeling is weliswaar nog in ontwikkeling, maar zal binnenkort live gaan”, verzekert Sofie. “Het is een alternatief voor het elektronisch uitwisselen van data via EDI en specifiek gericht op deze branche voor het uitwisselen van onder andere productinformatie, prijzen, orders, leveringsinformatie en facturen. Het netwerk is opgericht door TNO, maar intussen ook al overgewaaid naar België. Er zijn al meer dan 500 bedrijven bij aangesloten.” 

Meer weten over onze oplossing voor installatiebedrijven? Klik hier! 

Benieuwd naar wat Callista voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijke demo.