Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Katholiek Onderwijs Vlaanderen is de netwerkorganisatie van de katholieke (hoge) scholen, internaten, centra en universiteiten in Vlaanderen en Brussel.
Als de grootste onderwijsspeler in Vlaanderen, bezielt met haar pedagogisch project voor meer dan 935.000 kinderen, jongeren en volwassenen.
Interesse in een gesprek?
Digitale samenwerkplaats voor Katholiek Onderwijs Vlaanderen
Katholiek Onderwijs Vlaanderen is de grootste netwerkvereniging binnen het onderwijsnet van vrij gesubsidieerd onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Voor het project WeShare was de netwerkvereniging op zoek naar een partner die een digitaal samenwerkingsplatform kon bouwen voor onder meer een kwalitatieve en doelgerichte begeleiding in scholen en het maken van beleidsrapportages. Deze digitale samenwerkingsplaats werd door Callista ontwikkeld in Odoo en wordt gebruikt door maar liefst 800 medewerkers.
"Het nieuwe platform fungeert als samenwerkplaats voor pedagogische begeleiders die onze scholen ondersteunen," zegt Martien. "Alle informatie over de begeleidingen in scholen wordt in een platform verzameld zodat begeleiders zicht hebben op elkaars werk. Zo zijn ook documenten voor begeleidingen via het platform beschikbaar via een integratie met MS Sharepoint. Begeleiders hebben toegang tot elkaars materiaal ter ondersteuning van elkaar en het warm water niet steeds opnieuw te moeten uitvinden."
Een niche oplossing
"Voor ons project WeShare waren we op zoek naar een partner die voor ons een digitaal samenwerkingsplatform kon bouwen voor onze pedagogische begeleiders", vervolgt Martien. "Het doel van het platform is om de samenwerking tussen begeleiders te faciliteren met oog op een kwalitatieve en doelgerichte begeleiding in scholen en waarin tevens beleidsrapportages gemaakt kunnen worden. Als organisatie beschikken we over een eigen IT-afdeling, maar vanwege de complexiteit en de omvang van het project, is de keuze gemaakt om een externe partij in te schakelen. De IT-afdeling was reeds gecharmeerd van de mogelijkheden van Odoo, vooral ook vanwege de open source gedachte en de modulaire opbouw. "
"We zijn vervolgens op zoek gegaan naar een geschikte partner met analysecapaciteit en stevige IT competenties" gaat Martien verder, "want met een standaard Odoo applicatie waren we niet geholpen. Callista weet de voordelen van Odoo als een blokkendoos te combineren met verregaande maatwerk functionaliteiten. We wisten namelijk dat onze vraag heel specifiek was."
Martien: "De digitale samenwerkplaats is bovendien niet alleen heel functioneel naar begeleiders toe, maar ook voor onze organisatie. We kunnen er data uithalen voor eigen kwaliteitsontwikkeling en rapportering. We krijgen immers budgetten van de overheid waarvoor we moeten rapporteren over ons werk."
Binnen budget
Op een tijdbestek van acht maanden heeft Callista een eerste versie van de toepassing live gebracht. Martien: "Na de eerste oplevering werd het platform in gebruik genomen door 115 begeleiders. Op basis van hun feedback werden bijsturingen en aanvullingen gemaakt om uiteindelijk tot een definitieve versie te komen einde schooljaar 2020 - 2021. Tot op heden verloopt alles keurig en binnen budget, niet onbelangrijk. De schatting die Callista vooraf gemaakt heeft, wordt vrij correct opgevolgd. Callista gaat daarnaast heel georganiseerd te werk, geeft demo's aan onze medewerkers en werkt stap voor stap naar een afgerond geheel. Met een aansluitende oplevering voor schooljaar 2021 - 2022 werd het samenwerkingsplatform door al onze medewerkers in gebruik genomen en wordt de applicatie als kwaliteitstool gebruikt in onze organisatie. Ondertussen gaan steeds meer Odoo implementaties van start en bouwen wij graag verder op onze succesvolle samenwerking met Callista."